Termek kategoriak

Szeretne értesülni a vitorlázás, a vitorla készítés legfrissebb híreiről? Iratkozzon fel hírlevelünkre most!

Nagyvitorlák

Köszönhetően a számítógépes szabásnak bármilyen típusú vitorlát elkészítünk az Ön igényei szerint, legyen az horizontal szabású „klasszikus“ vagy triradiál esetleg biradiál szabású, gyengeszeles, erősszeles vagy mindenféle szélre készült vitorla. Anyagban is széles választékkal rendelkezünk. Gyűrődésálló túraanyagok, kisnyúlású pentex, kevlár vagy szénszálas anyagok állnak rendelkezésre. Alakját tekintve: nagydenevéres vagy szokásos, átmenőlatnis, többreffsoros, elsőél csúszkás vagy, kocsis vagy hagyományos élköteles. Kiegészítők: ablak, szálingkoptatók, reffsorok, osztályjelzés-rajtszám, hátszélben kiengedett vitorlánál is állítható trimmzsinór. Speciális versenyigényekre D4 vitorlákat is készítünk.
Tovább

Génuák


Tovább

Orrvitorlák

Különböző szélerősségekhez más-más orrvitorlákat ajánlunk, mert míg a nagyvitorla öblössége árbóchajlással változtatható, ez az orrvitorláknál csak csekély hatást elérő forstag feszítéssel állítható.
Tovább

Spinnakerek


Tovább

Bliszterek


Tovább

Vihar vitorlák


Tovább

Termékajánló

Trioptimál spinnaker

Trioptimál spinnaker   Polyester anyagokból, minden s... Részletek

Spinnaker horizontál nagy hajóra

  Spinnaker horizontál nagyhajóra   Nylon szövött Touring any... Részletek

 

                              

Mitől függ, hogy egyik spinnakerrel élesebben lehet menni, mint a másikkal kb. azonos vitorlafelület mellett? Azt is tapasztaltam, hogy a tompább menetre képes spí hamarabb luvba fordítja a hajót erős szélben.

A vitorla hasasságától függ. Azonos felület mellett lehet hasasabb és laposabb is a vitorla. Úgy kell elképzelni, hogy ha felülről nézve vesszük a spi egy vízszintes metszetét ( ami megközelítőleg egy körív), az így kapott ívhossz lehet azonos, különböző sugarú ívek esetén. A laposabbal lehet...Részletek                               

Bilge

avagy hajófenék. A hajó gerincvonala felett és a kajüt padlója alatt elhelyezkedő rész.Részletek                               

Legfrissebb híreink

Nyitólap - Cikkek - Online tanácsadás - Vitorlázók hírlevele - Szakszótár - Partnereink - Szolgáltatások - Termékeink - Akciók - Cégünkről / elérhetőségek
Minden jog fenntartva. A Tuss sails 2008. Online marketing tanácsadó: STandard-Team Kft. Honlapkészítés, keresőmarketing, keresőoptimalizálás: Abfox kft.